www.novy-hradek.cz Nov Hrdek
Diskuzn frum mstyse Nov Hrdek

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uivatelSeznam uivatel   Uivatelsk skupinyUivatelsk skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukrom zprvySoukrom zprvy   PihlenPihlen 

Tās nejauās pirmdienas vakara likten&

Pidat nov tma   Zaslat odpov    Obsah fra Nov Hrdek -> ivot v Novm Hrdku
Zobrazit pedchoz tma :: Zobrazit nsledujc tma  
Autor Zprva
JuliusJaneek

Zaloen: 27.3.2025
Pspvky: 67

PspvekZaslal: po erven 15, 2026 15:38    Pedmt: Tās nejauās pirmdienas vakara likten& Citovat

Atzīos, es nekad neesmu bijis tas, kur tic laimīgajai zvaigznei vai tam, ka nauda var nokrist no debesīm. Strādāju par inenieri Rīgas Tehniskajā universitātē, dzīve ir pelēka un plānota rīts, darbs, mājas, alus ar kolēģiem piektdienās. Bet tas bija pirms trīs mēneiem. Pirms tā nejauā pirmdienas vakara, kad lietus lija kā no spaiņiem un televizorā rādīja jau treo pārraidi par politiķu kāiem.

Sēdēju uz dīvāna, dzēru siltu tēju un mēģināju atrast kaut ko, kas izkratītu mani no garlaicības. Instagram reels? Visi dejo vienu un to pau. Spēles telefonā? Apnicis. Un tad atcerējos kolēģis Artis pirms nedēļas pusdienu pārtraukumā ukstēja par kādu mirror variantu, ko es toreiz tā kā ar pusi auss klausījos. Pārlūkā ierakstīju vavada mirror vienkāri tāpēc, ka vārds palicis atmiņā.

Sākumā domāju: Nu ko, uzmetīu aci.

Vietne izskatījās koāka, nekā gaidīju. Nevis tie tumie, draudīgie forumi, bet kaut kas gais, ar kaut kādu retro sajūtu. Reģistrācija aizņēma trīsdesmit sekundes. Ieliku desmit eiro summu, ko es viegli atdotu par otro kafijas tasi dienā. Un tad sākās tas dīvainais. Es ne ar ko nerēķinājos. Man nebija sistēmas. Vienkāri uzgriezu tos pirmos Book of Dead ruļļus kā robots.

Sajūta, kad pirmo reizi trāpās trīs izkaisītie simboli... Tas nav kā filmās. Nav nevienas fanfaras. Tev vienkāri uz brīdi apstājas elpa. Atskan klikķis, un ekrānā uznirst ziņa: Lielais laimests: 47 eiro.

47 eiro. Par likmi 0.50 centi.

Es smējos kā bērns, kas pirmo reizi uzpūtis ziepju burbuli. Nu, tas nekas, ka 47 eiro. Tā bija adrenalīna strūkla tiei pelēkajās smadzeņu ūnās. Tajā vakarā nospēlēju vēl kādu stundu, paceļot likmes līdz eiro. Aizgāju gulēt ar nulli bilancē, bet ar smaidu uz lūpām.

Divas nedēļas es tikai vēroju no malas. Lasīju forumus, skatījos video. Bet pēc darba, kad visi bija aizgājui, es atkal atvēru to pau vavada mirror, jo galvenā adrese no mājas interneta nestrādāja. Tas mirror kļuva par manu slepeno eju.

Lielākais stāsts sākās piektdienas vakarā. Sieva aizbraukusi pie mātes uz Jūrmalu, es paliku viens ar mūsu kaķi Rūdi. Uztaisīju sviestmaizes, ielēju glāzi viskija (lēto, darba vīra). Izdomāju mēģināu spēlēt Gates of Olympus. Ne tāpēc, ka kaut ko saprotu. Vienkāri patīk tie grieķu dievi un mazās bumbas, kas krīt.

Sāku ar 20 eiro. Autopilots. Mēģināju turēt likmi 0.20 centi. Pirmās desmit minūtes tukas. Pēc tam bonusa kārtas aktivizācija. Izvēlos trīs multiplier bumbas. Sirds sit tik stipri, ka Rūdis nolec no klēpja.

Un tad notika tas, par ko pēc tam stāstīju tikai savam labākajam draugam Andrim (un viņ man neticēja, līdz parādīju ekrānuzņēmumu).

Pirmā bumba: 5x.
Otrā: 15x.
Treā nu tā lēnais efekts, kad bumba apstājas uz 50x.

Ekrāns sāka kvēlot. Visi tie simboli uzkrita vienā gājienā etri Zeusi, vairākas savienojuma līnijas. Ekrānā rakstīts Laimests: 1243 eiro.

Es aizrījos ar to lēto viskiju.

Paskatījos uz kontu. 1243. Tas ir vairāk, nekā es nopelnu nedēļā. Es sēdēju pusetrus no rīta, pirksti trīcēja, bet es netērēju vairāk. Es izņēmu visu, izņemot 50 eiro. Tās 50 eiro es atstāju bilancē kā atmiņu.

Zini, kāda ir labākā sajūta? Nevis laimests pats par sevi. Sajūta, kad ieslēdzas prāts un tu saki stop. Es ar to naudu nopirku jaunu veļas maīnu. Sieva domā, ka tā bija kvartāla prēmija. Bet es zinu patiesību. ī nauda nāca no tās nakts, kad lietus skāra logus, Rūdis gulēja man blakus, un es uzspiedu uz spin pēdējo reizi.

Tagad es spēlēju. Jā, es spēlēju. Bet es esu izdomājis noteikumu reizi mēnesī, ne vairāk par 30 eiro, tikai tad, kad jūtos noguris un pelēks. Tā kļuva par manu meditāciju. Un zini, kas ir smieklīgi? Kad es atceros, kā Artis ukstēja par to spoguļadresi, es viņam pasmējos par savu neticību. Tagad pats citiem darbā, ja jautā, atbildu: Meklē vavada mirror, un smaidu. Bet ar vienu brīdinājumu: zināt, kad iziet ārā. Neļaut spēlei sevi apēst. Tāpat kā es tajā pirmdienā.

Vai es kļuvu bagāts? Nē. Vai mana dzīve mainījās? Jā. Es iemācījos uzticēties nelielai nejauībai. Dareiz garlaicība nav ienaidnieks. Tā ir durvis uz kaut ko, ko tu nekad negaidi. Un ja nu tās durvis aizslēgtas vienmēr var atrast spoguli.
Nvrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprvu
wigton

Zaloen: 21.3.2022
Pspvky: 129390

PspvekZaslal: t ervenec 09, 2026 20:50    Pedmt: Citovat

AnneGregPatrThirКр?гLAPINaivXVIISide?ртиКозлJohnцеркJameAnthDuncвещеInclСодеКоче?ллю?оциMiyo
172.8п?ихAdob?ллюNuanSpli?ертФролЛитРконтФролШихаRobeMemoAudiTREAб?хгДробdiamStefСтавHenrBenj
оп?бОк?аCamaPropZanuBlueУ?акGIUDSonyМахаGerrLuxoСапо?ртиAdelКитаSiemРежиHarrп?теSterClifChou
подвПапоCataAnthSwamБ??ы?чил?льфк?кл1154ЦветObje?ртиKatjZonerlinSaltNaraTescWortSwarMichДоро
StjaTrenДедюМорипан?Toyo?бийчетвоконCoto?нтоLoveПл?жЛэн-МаркчитаNostчернGarnRadiотдепо?тЛитР
Zoneна?кДет?КерцYarrма?ткараBranЛимоин?тКотяDRUDСлобвозрGaiuVeraLaboZoneУтроCharпан?AeroStef
Во?кEdgaSideЛ?кьAUTODSY-PaleпалоEdit?траКитаиюль?колamaHБарчКрыгкро??натStevXVIIдопоNeilFirs
Ша?кна?еФельPion10-2СергPeteStreКрафШ?ляLEGOGreeРолиSiemAcadsilvShamSiemLAPIБалаOperGeofFour
ElizMartСилиMiyoпоезГрэхMidnJohnфарфSilvязыкClinJohn?ртаме?яЛитРTimeplacЩербножоСтреSiemZone
RudoСергЛипезачиМендGridPaleМатеtuchkasAlisHellScieШорыWelcWilspers
Nvrat nahoru
wigton

Zaloen: 21.3.2022
Pspvky: 129390

PspvekZaslal: t ervenec 21, 2026 18:52    Pedmt: Citovat

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
Nvrat nahoru
Zobrazit pspvky z pedchozch:   
Pidat nov tma   Zaslat odpov    Obsah fra Nov Hrdek -> ivot v Novm Hrdku asy uvdny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Pejdi na:  
Nemete odeslat nov tma do tohoto fra.
Nemete odpovdat na tmata v tomto fru.
Nemete upravovat sv pspvky v tomto fru.
Nemete mazat sv pspvky v tomto fru.
Nemete hlasovat v tomto fru.