JuliusJaneèek
|
Zaslal: so bøezen 21, 2026 12:45 Pøedmìt: Təyyarəni tutdum, bilet pulların& |
|
|
Hər kəsin həyatında elə bir həftə olur ki, xərclər bir-birini qovalayır. Mənim üçün o həftə may ayının sonu idi. Uºaqların yay tətilə düºməsinə bir neçə gün qalmıºdı, biz də arvadla uºaqları bir yerə, dəniz kənarına aparmağa qərar vermiºdik. Biletlər, otel, xərclik... Hesabladıqca gözüm qorxurdu. Hər ºey hazır idi, amma bir az da “ehtiyat” pulum olmasını istəyirdim. Elə rahatlıq üçün.
Həmin gün iºdən gələndə çox yorulmuºdum. Evdə hər kəs yatmıºdı. Mən də soyuducudan bir banka soyuq içki götürüb eyvanın küncündə oturdum. Telefonda nə etməli? Adi gəzinti. Yenə videolara baxmaq, yenə eyni ºeylər. Birdən ağlıma gəldi ki, nə vaxtsa bir dostum bir saytdan danıºmıºdı. Deyirdi, “orada promo kodlarla bonus qazanmaq olur, heç depozit qoymadan”. O vaxt ciddi qulaq asmamıºdım. Amma indi, yorğun və bir az da “bəlkə nəsə çıxar” düºüncəsiylə axtarmağa baºladım.
Saytı tapmaq çətin olmadı. Açdım, baxdım. Dizaynı çox canlı idi. Rənglər, oyun ºəkilləri, hər tərəf kampaniyalarla dolu. Çox uzun düºünmədim. Qeydiyyat düyməsini basdım. Formanı doldurarkən bir xana diqqətimi çəkdi: “Promo kod”. Dostumun dediyi o an yadıma düºdü. Bir az googleda axtardım, aktiv kodlar var idi. Onlardan birini sınadım. Elə həmin anda ekranda yazı çıxdı: “Siz mostbet promosyon kodu istifadə etdiniz, bonus hesaba yükləndi”. Heç bir pul qoymamıºdım, amma hesabımda artıq oynamaq üçün bir məbləğ var idi.
Düzü, belə ºeylərin bir oyuna “aludə” etmək üçün olduğunu bilirdim. Amma mən də özümü idarə edə biləcəyimi bilirdim. “Gördüm, əyləndim, bitdi” – deyə düºündüm. O bonusu slotlarda sınamağa baºladım. Kiçik mərclərlə, yavaº-yavaº. Əvvəlcə qazandığım da oldu, uduzduğum da. Amma maraqlısı odur ki, bonus pulları bitmək bilmirdi. Çünki hər az qazananda oyun yenə mənə kiçik bonuslar atırdı.
Təxminən 40 dəqiqə keçmiºdi. Artıq oyuna o qədər də “nə olacaq” deyə yox, daha çox “bəs bundan sonra nə gələcək” marağı ilə baxırdım. Və birdən bir oyunda ekran sarsıldı. Sanki bir ºey partladı. Dəqiq nə olduğunu anlamamıºdım, amma qazanc cədvəli açıldı. Mən 470 manat qazanmıºdım.
Oturduğum yerdə birdən irəli əyildim. Əvvəlcə güldüm. Sonra susdum. Yenə baxdım. Rəqəm hələ də orada idi. Heç bir xəta, heç bir “amma” yox idi. O an əsəbləºdim. Düºündüm ki, əgər indi çıxarmasam, bu pul yox olacaq. Tez çıxarıºa keçdim. Bir az gözlədim. Ürək döyüntüsü o qədər sürətləndi ki, içkidən imtina etdim, sadəcə su içdim.
10 dəqiqə sonra bildiriº gəldi. Pul kartımda idi.
O gecə yata bilmədim. Yox, həyəcandan yox. Sadəcə planlar qururdum. Bu pul əslində təyyarə biletlərinin yarısına bərabər idi. Deməli, mən əslində uºaqları tətilə pulsuz aparmıºdım? Yox, tam pulsuz yox, amma biletlər “ödəniºsiz” olmuºdu. Bu hiss çox qəribə idi – sanki taleyin bir zarafatı.
Səhər arvada dedim: “Bilet pullarını geri aldım”. Təbii ki, haradan olduğunu tam olaraq demədim. Dedim iºdən əlavə bonus gəlib. O da sevindi. Ertəsi gün həmin pulla uºaqlara çamadan, bir də yolda yemək üçün ehtiyyat aldım.
Həmin qazancla bağlı ən sevdiyim tərəf odur ki, mən oyuna “udmaq məcburiyyəti” ilə girmədim. Sadəcə maraq, sadəcə bir az vaxt keçirmək. Və heç bir ºey itirmədən, üstəlik qazanaraq çıxdım.
Hələ də həmin sayta girirəm. Amma indi qaydam var: yalnız o zaman girirəm ki, həqiqətən əhvalım pozulub və ya sadəcə “heç nə etməyim yoxdur”. Və hər dəfə də mostbet promosyon kodu axtarıram. Çünki o ilk dəfə mənə göstərdi ki, bəzən ən yaxºı baºlanğıc heç bir xərc etmədən olur. Və ən əsası, qazanc nə qədər böyük olsa da, onu saxlamaq üçün vaxtında dayanmaq lazımdır. Mən dayandım. Və tətilimiz də əla keçdi. |
|