www.novy-hradek.cz Nový Hrádek
Diskuzní fórum mìstyse Nový Hrádek

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelùSeznam uživatelù   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PøihlášeníPøihlášení 

Təyyarəni tutmaq üçün iki dəqiq&a

Pøidat nové téma   Zaslat odpovìï    Obsah fóra Nový Hrádek -> Život v Novém Hrádku
Zobrazit pøedchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JuliusJaneèek

Pøíspìvky: 43

PøíspìvekZaslal: po èerven 01, 2026 21:11    Pøedmìt: Təyyarəni tutmaq üçün iki dəqiq&a Citovat

Bazar günü idi. Yağıº yağırdı. Elə bil Bakı özünü yumaq qərarına gəlmiºdi. Pəncərənin ºüºəsinə damcılar vururdu, mən isə divanda uzanmıºdım. Heç hara getmək istəmirdim. Dostlarım çağırmıºdı kafeyə, amma canım çıxmırdı. Üstümə yağıº keçər, nəm çəkər, sonra soyuqlayaram. Yox, evdə olmaq daha yaxºıdır.

Telefon ələ düºdü. Instagram, TikTok, yenə Instagram. Hamısı bezdirici dərəcədə eyni idi. Yadıma düºdü ki, keçən həftə bir dostum "aviator mostbet" adlı bir oyundan danıºmıºdı. O vaxt qulaq asmamıºdım. Amma indi... niyə olmasın?

Açdım saytı. Qeydiyyatım artıq var idi – əvvəl baºqa oyunlara baxmıºdım. Depozit qoydum. Çox deyil, təkcə yoxlamaq üçün. Və birdən qarºıma bir təyyarə çıxdı. Qırmızı, balaca, ekranın altında havaya qalxmağa hazır. Səs yox idi, sadəcə mən və o cihaz.

Oyunun qaydası sadə idi – təyyarə uçduqca əmsal böyüyür. Sən nə qədər gözləsən, bir o qədər çox qazanırsan. Amma təyyarə birdən itə bilər. Və o zaman hər ºey sıfırlanır. "Kəs" düyməsinə basmalısan. Məsələ vaxtında basmaqdır.

İlk raundda bir az gözlədim. Təyyarə 1.5x-ə çatdı, mən qorxdum və kəsdim. Kiçik uduº. Ürəyim döyünürdü? Hə, bir az. Amma bu o həyəcan deyildi. Daha çox maraq idi. Öyrənmək istəyirdim – görəsən, nə vaxt kəsilməlidir?

İkinci raund. Təyyarə qalxdı. 1.2x, 1.5x, 2.0x. Hələ kəsmədim. 2.5x. Əllərim tərlədi. 3.0x. Beynimdə səslər: "Kəs, kəs, yetər!". Amma bir ºey məni saxlayırdı. 3.5x. Təyyarə hələ də uçurdu. Birdən – vızıltı səsi kimi bir ºey – ekran söndü. Təyyarə itdi. Sıfır. Uduzdum.

Otaqda sakitlik çökdü. Yağıº pəncərəyə döyürdü. Dərin nəfəs aldım. "Sadəcə oyun" dedim özümə. "Pul deyil, təcrübədir." Amma qürurum incimiºdi. Təyyarənin uçacağını düºünmüºdüm, amma yanılmıºdım.

Üçüncü raund. Bu dəfə planım var idi. Gözləyəcəyəm 2.0x-ə qədər, sonra kəsəcəyəm. Sadə. Məntiqli. Təyyarə qalxdı. 1.0, 1.2, 1.5, 1.8, 2.0. Düymə! Basdım. Uduº. Böyük deyildi, amma uduºdu. Mərcimin iki qatı. İndi artıq soyuqqanlı idim. Anladım ki, bu oyunda sürətli qərar vermək vacibdir. Bir saniyə tərəddüd – və hər ºey yox olur.

Dördüncü raundda səhv etdim. Çox gözlədim. Yenə uduzdum. Amma beºinci... beºinci raund fərqli idi. Təyyarə sanki mənimlə oynayırdı. 1.0, 2.0, 3.0, 4.0. Gözlərim böyüdü. 5.0. "Kəs!" deyə qıºqırdım. Ekranda yaºıl rəng. Məbləğ hesabıma əlavə olunmuºdu. Beº qat. İnanılmaz idi.

Oturub düºündüm: bu nə deməkdir? Mən sehrbaz deyiləm. Sadəcə bir gəncəm, evdə yağıºlı havada canım sıxılır. Amma beº dəqiqə ərzində balaca bir təyyarə mənə bir ºey öyrətmiºdi: həyatda da belədir. Riski gözə almalısan, amma nə vaxt dayanacağını bilməlisən.

Həmin gün daha oynamadım. Qazandığım pulun yarısını çıxartdım, yarısını hesabda saxladım. Axºam anam gələndə dedim: "Ana, çörək alım?". Gülümsədi. Mən də gülümsədim. O bilmirdi ki, mən bu çörəyi təyyarə ilə qazanmıºam.

Bir həftə sonra yenə girdim. "aviator mostbet" mənim üçün sadəcə bir oyun deyil, həm də özünü sınamaqdır. Bəzən 1.5x-də kəsirəm, bəzən 4.0x gözləyirəm. Uduzuram da, qazanıram da. Amma bir qaydam var: gündəlik limit. 10 raund, nə olursa olsun. Çünki bilirəm, bu oyun sonsuz deyil.

Dostum Orxan soruºdu: "Necə oynayırsan?". Dedim: "Sadəcə təyyarəni tutmağa çalıºıram". Güldü. Mən də güldüm. Amma hər ikimiz bilirik ki, bu, sadəcə təyyarə deyil. Bu, sənin səbrin, qorxun və cəsarətindir.

Həmin yağıºlı bazar günü mənə bir ºey öyrətdi: bəzən ən yaxºı qələbələr təsadüfən gəlir. Sən sadəcə ekrana baxırsan, təyyarə uçur, və bir anda baºa düºürsən – mən bacarıram. Bacarıram dayanmağı. Bacarıram risk almağı. Və ən əsası, bacarıram uduzmağı da qəbul etməyi. Çünki əsl məğlubiyyət oyunu itirmək deyil, özünü itirməkdir. Mən isə özümü hələ də tapmıºam. Yağıº yağır, təyyarə uçur, mən isə kəs düyməsini yaxºı tanıyıram.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit pøíspìvky z pøedchozích:   
Pøidat nové téma   Zaslat odpovìï    Obsah fóra Nový Hrádek -> Život v Novém Hrádku Èasy uvádìny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Pøejdi na:  
Nemùžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemùžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemùžete upravovat své pøíspìvky v tomto fóru.
Nemùžete mazat své pøíspìvky v tomto fóru.
Nemùžete hlasovat v tomto fóru.