JuliusJaneček
|
Zaslal: út duben 21, 2026 7:52 Předmět: Pēdējais 10 eiro, ko neplānoju t& |
|
|
Mani sauc Māris. Man ir 41 gads, un es strādāju par automehāniķi Rīgā, Ziepniekkalnā. Darba dienas ir garas, eļļa zem nagiem, mugura sāp. Maijā manam dēlam bija dzimšanas diena – 12 gadi. Es gribēju nopirkt viņam datoru, nevis to lietoto miskasti, ko viņš lieto tagad. Bet finanses neļāva. Sieva strādā par pārdevēju, es pats knapi savelku galus. Vienu vakaru paliku viens mājās. Sieva pie vīramāsas, dēls pie drauga.
Paņēmu alu, apsēdos pie klēpjdatora. Parasti skatos ziņas vai sportu. Bet šoreiz uzgāju kaut ko citu. Draugs no darba, Andris, bija pieminējis vienu vietni. Es ierakstīju meklētājā. Pirmajā mirklī neko nesapratu. Reģistrācija? Jā, ātra. Es izveidoju kontu. Sistēma prasīja ievadīt datus. Pēc tam es atcerējos, ka jāpieslēdzas. Tā nu es veicu vavada login un atradu sevi spēļu pasaulē, par kuru neko nezināju.
Nebiju spēlējis azartspēles kopš jaunības dienām, kad reizēm nopirku loterijas biļeti. Bet šis bija savādāk. Krāsas, skaņas, griezieni. Es ieliku 10 eiro. Tā bija pēdējā desmitnieka, ko varēju atļauties zaudēt. Ne vairāk.
Sāku ar spēli, kurā bija augļi un zvani. Vecā skola. Pirmais grieziens – nekas. Otrais – 1 eiro. Trešais – 0,50. Ceturtajā es uzspiedu “Max Bet” uz 2 eiro. Stulbi, vai ne? Bet es jutu, ka šodien kaut kas notiks. Ekrāns sastinga. Un tad – trīs septītnieki. Sākās bonuss. Es aizmirsu par alu. Tā stāvēja blakus un siltā.
Bonusā es saņēmu 8 bezmaksas griezienus. Katrs grieziens deva uzvaru. 3 eiro, 5 eiro, 8 eiro, 12 eiro. Es skatījos uz bilanci un nespēju noticēt. Pēc piecām minūtēm manā kontā bija 86 eiro. No 10. Es nospiedu “Stop”. Burtiski fiziski pacēlu roku no peles.
Veicu vavada login vēlreiz no jauna, lai pārliecinātos, ka tas nav sapnis. Bilance joprojām tur bija. 86 eiro. Es izņēmu 80. Atstāju 6, lai varbūt pamēģinātu vēl kādu dienu. Nauda atnāca uzreiz. Pēc desmit minūtēm jau kartē.
Zini, ko es izdarīju? Nopirku dēlam lietotu monitoru. Nevis datoru, bet monitoru. Par 45 eiro. Viņš var pieslēgt savu veco klēpjdatoru. Pārējo naudu ieliku benzīnam. Un nopirku sievai ziedus. Tikai tāpēc, ka varēju.
Kad es stāstīju Andrim darbā, viņš pasmējās. “Redz, es tev teicu,” viņš sacīja. Es atteicu: “Tā bija viena reize. Veiksme.” Bet dziļi sirdī es zināju, ka tā nebija tikai veiksme. Tas bija pareizais laiks, pareizais noskaņojums. Es nebiju izsalcis pēc laimesta. Es vienkārši gribēju uz brīdi aizmirst par rēķiniem. Un dzīve man iedeva mazu dāvanu.
Vai es turpinu spēlēt? Reizēm. Ieieku iekšā, veicu vavada login, uzlieku 5 eiro, kad ir garlaicīgi. Dažreiz uzvaru 10, dažreiz zaudēju. Bet šis stāsts nav par regulāriem ienākumiem. Tas ir par to vakaru, kad es, automehāniķis ar eļļainām rokām, uzvarēju 86 eiro un nopirku dēlam smaidu.
Tas monitors joprojām stāv uz viņa galda. Katru reizi, kad to redzu, es atceros to piektdienas vakaru. Alu, klēpjdatoru un vienu labu griezienu. Ne vairāk. Tikai tas. |
|