JuliusJaneèek
|
Zaslal: èt duben 30, 2026 13:41 Pøedmìt: Kuidas ma kaotasin kihlveo ja võitsin ikkagi |
|
|
See lugu algab sellega, et ma olen kangekaelne nagu oinas.
Mu vend Tanel ja ma vaidleme kõige üle. Ilm on külm? Tema arvates on normaalne. Mina arvan, et ta on lihtsalt kange. Kes teeb õiget pitsat? Tema ütleb, et see restoran sadama juures. Mina naeran talle näkku. See on meie dünaamika. Ilma selleta me ei oska suheldagi.
Ühel laupäeval istusime tema köögis. Ta tegi omletti, mina valasin endale mahla. Ja siis ta ütles midagi, mis käivitas kogu selle loo.
"Sina ei suuda kunagi mitte midagi võita," ütles ta. "Sa oled liiga ettevaatlik."
Ma vaatasin talle otsa. "Mida see tähendab?"
"Seda, et sa mõtled iga asja surnuks enne, kui teed. Võitmiseks pead vahel lihtsalt tegema. Mitte mõtlema."
See jäi mulle külge. Mitte sellepärast, et tal oleks õigus. Vastupidi – ma tahtsin talle tõestada, et tal pole õigus. Et ma suudan võita ka siis, kui ma mõtlen. Et see pole mingi juhuse asi.
Nii ma läksin koju, istusin arvuti taha, ja otsustasin, et mängin. Mitte suurte summadega. Mitte rumalalt. Lihtsalt… et näidata. Aga kus? Ma polnud kunagi varem midagi sellist teinud.
Õhtu jooksul kuulsin ühest kohast. Mõned inimesed foorumis soovitasid seda. Kirjutasin brauserisse aadressi: https://vavada.solutions/et/ . Tundus korralik. Mitte liiga kirju. Mitte liiga agressiivne. Lihtsalt – siin me oleme, tee mis tahad.
Registreerisin end ära ja panin sisse 20 eurot. Mitte rohkem. See oli piisav, et proovida, aga mitte nii palju, et oleks hiljem kahju. Mõtlesin Tanelile. Mõtlesin, et homme helistan talle ja ütlen: "Näed, ma võitsin."
Aga esimesed kakskümmend minutit läksid halvasti. Kaotasin 8 eurot. Siis 12. Siis olin juba miinuses. Tundsin, kuidas mu kangekaelsus hakkas keema. See polnud enam Tanel. See oli minu enda uhkus.
Mängisin veel. Väiksemate panustega. Aeglasemalt. Nagu ma olin harjunud – kõike surnuks mõeldes.
Ja siis juhtus midagi imelikku.
Ma ei tea, mida ma vajutasin. Aga ekraan külmus hetkeks. Mõtlesin, et läks katki. Siis hakkasid sümbolid kukkuma. Mitte üks, mitte kaks. Terve ekraanitäis. Ma ei osanud reegleid kiiresti lugeda. Aga number, mis sinna tekkis, oli 560 eurot.
Istusin toolil, mõtlesin Tanelile, ja naeratasin. Mitte võidu pärast. Vaat sellepärast, et ta saab sellest loost kunagi teada, ja ma tean juba ette, mida ta ütleb: "Näed, ma ütlesin. Lõpetasid mõtlemise ja võitsid."
Aga ta ei saa aru, et ma mõtlesin kogu aeg. Ma lihtsalt mõtlesin valesti. Umbes nagu Tanel ise – kangekaelselt, rumalalt, aga siiski.
Võtsin 500 eurot välja. Jätsin 60 sinna, et vajadusel veel proovida. Aga ma ei puutunud neid kaks nädalat. Lasid lihtsalt olla. Nagu meeldetuletus.
Siis, kui ma lõpuks rääkisin Tanelile, ei uskunud ta mind. Ma pidin näitama pangaväljavõtet. Siis ta vaikis. Siis ütles: "Okei, seekord sa võitsid." Aga ta naeratas ka. See polnud kibe võit. See oli lihtsalt – tore.
Teine kord, kui ma logisin sisse https://vavada.solutions/et/ , oli pärast seda, kui olin Taneliga jälle vaielnud. Mõtlesin, et proovin uuesti. Aga seekord mitte sellepärast, et mul oleks vaja tõestada. Lihtsalt sellepärast, et see oli tore tunne – see ootamatus. Seekord kaotasin. 15 eurot läks. Aga ma ei vihastanud. Võtsin seda kui meeldetuletust, et vahel ei võida. Ja see on ka okei.
Kolmandat korda, kui ma mainin linki, teen seda seetõttu: https://vavada.solutions/et/ on mulle nüüd rohkem kui lihtsalt sait. See on koht, kus ma leppisin iseendaga. Sellega, et ma olen kangekaelne. Sellega, et mu vend ajab vahel närvi. Ja sellega, et võitmine pole alati see, mida sa arvad.
Mõnikord on võit see, et sa naerad pärast. Et sul on lugu rääkida. Et sa saad öelda: "See ei olnud plaanis, aga juhtus." Ja see on palju rohkem väärt kui mis tahes summa.
Ma ei hakka nüüd ütlema, et see muutis mu elu. Ei muutnud. Aga see muutis mu suhtumist väikestesse asjadesse. Sellesse, kuidas sa ei pea alati kontrollima. Vahel on kõige parem lasta lihtsalt minna – ja vaadata, mis juhtub. Isegi kui see on vastuolus sellega, kes sa arvad, et oled.
Ja mis puutub Tanelisse? Ta on endiselt kangekaelne. Mina ka. Aga nüüd me vaidleme vähem. Sest me mõlemad teame, et vahel võidab see, kes lihtsalt proovib. Mitte see, kellel on kõige rohkem õigus. |
|