Hlavní nabídka Hlavní obsah Vypnout grafiku

Městys Nový Hrádek

Vesnice Královéhradeckého kraje roku 2011 a 2019

Soutěž Vesnice roku 2011

Zpět na přehled událostí

23. červen 2011


Již po několikáté se Městys Nový Hrádek přihlásil do soutěže Vesnice roku. Ta probíhá nejprve na krajské a poté na celostátní úrovni. V úterý 21. června nás proto navštívila krajská hodnotící komise, která se seznámila se zajímavostmi a fungováním naší obce.

Pouhé dva dny po návštěvě se starostovi městyse donesla příjemná zpráva. Z 39 přihlášených obcí kraje udělila komise Zlatou stuhu, tedy nejvyšší ocenění, právě Novému Hrádku. Můžeme se tak pyšnit titulem Vesnice Královéhradeckého kraje roku 2011.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 20. srpna na Novém Hrádku. Byl připraven bohatý kulturní program pro děti i dospěláky. K návštěvě zvaly hasičská zbrojnice, sokolovna či hrad Frymburk. Ctěné hosty vozilo koňské dvojspřeží.

Hodnotitelská komise celostátního kola navštívila Nový Hrádek dne 3. září 2011 dopoledne. Zástupci našeho městyse měli 4 hodiny na to, aby představili hostům vše zajímavé. Celá návštěva probíhala v přátelském duchu, a byla protkána řadou poutavých zpestření.

V sobotu 10. září časně ráno vyrazil autobus zástupců Nového Hrádku do Luhačovic, kde se v rámci Mezinárodního dětského folklorního festivalu Písní a tancem konalo vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže Vesnice roku. V šestnáct hodin se tak skutečně stalo a před početné publikum předstoupili starostové všech třinácti obcí, které vyhrály krajská kola.

Soutěž Vesnice roku 2011